Erasmus+ programos projekto „On the road to a sustainable life“ trijų dienų nuotolinis mobilumas

2022 m. gegužės 10 d. prasidėjo Erasmus+ programos projekto „On the road to a sustainable life“  trijų dienų nuotolinis mobilumas, kuriame dalyvavo  Levo Karsavino mokyklos 4a ir 4b klasės mokiniai  su projekto kuratore Žana Rubinštein bei mokytojų komanda. Lietuvos komanda pristatė dienos temą „Žuvys- mūsų gamtos dalis“. Mokiniai peržiūrėjo video prezentaciją ir susipažino su problemomis, dėl kurių gresia žuvų išnykimas. Mokiniams buvo išaiškinta, kodėl yra svarbu išsaugoti žuvų populiaciją. Vėliau vaikai aptarė problemas bei ieškojo būtų jas spręsti, palygino Lietuvos ir kitų Europos šalių populiariausias žuvų rūšis ir su mokytojų pagalba sukūrė Lietuvoje gyvenančių žuvų prezentaciją. Mokiniai įgijo naujų žinių, turėjo progą parodyti savo kūrybiškumą ir lavinti užsienio kalbos bei komunikavimo įgūdžius.

Plakatas

 

Antra Erasmus+ projekto programos „On the road to a sustainable life“ virtualiojo mobilumo diena praėjo linksmai ir sklandžiai. Šios dienos tema –  „Carboon Footprint“. Mokiniai sužinojo, kaip žmonės kenkia savo planetai, bei mokėsi, kaip ją išsaugoti ateities kartoms. Peržiūrėję medžiagą mokiniai gavo užduotį apskaičiuoti savo „blogąjį pėdsaką“. Vėliau kūrė pasaulio išsaugojimo taisykles naudodami informacines technologijas bei savo žinias. Mūsų mokyklos moksleiviai ruošdamiesi išanalizavo daug įvairių interneto svetainių. Taip pat vaikai atliko kūrybinius darbus: piešė piešinius, kūrė komiksus ir plakatus. Savo darbelius mokiniai pristatė socialiniams partneriams. Ši diena, kaip ir pirmoji, vaikams labai patiko ir buvo tikrai naudinga. Vaikai sužinojo daug naujų bei naudingų dalykų, atskleidė savo kūrybiškumą bei bendraudami lavino užsienio kalbos įgūdžius.

Trečia susitikimo diena praėjo kūrybingai ir darbščiai. Mobilumo organizatoriai – mūsų mokyklos komanda-  pavadino šios dienos veiklą  „Žalioji mokykla“ . Vaikams buvo skirta užduotis sukurti paukščių namelius-lesyklas. Pagrindinis užduoties akcentas skirtas ekosistemai ir jos svarbai pasaulyje. Mokiniai darbui naudojo tik antrines medžiagas (plastiką, pieno kartoninius butelius, senas grandinėles, naudotą medieną, lempas ir t.t). Rezultatai pranoko lūkesčius, o vaikai tikrai išmoko praktinių dalykų ir šias žinias panaudos ateityje.

Visos trys nuotolinio mobilumo dienos kartu su socialiniais partneriais prabėgo greitai ir įdomiai. Mokiniai įgijo naujų žinių, ugdė kūrybiškumą, lavino bendravimo anglų  kalba įgūdžius. Mokiniai atsisveikino su partnerių komandomis, tačiau ir vaikai, ir mokytojai labai lauks naujų susitikimų.

Nepamirškite padėkoti autoriui