Atnaujinta Inovatyvių informacinių technologijų ekspozicija

  • Paskelbė : Viktorija Jegorenko
  • Paskelbta: 2022-11-17
  • Kategorija: Renginiai

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) organizavo ATNAUJINTA INOVATYVIŲ INFORMACINIŲ TECHNOLOGIJŲ EKSPOZICIJĄ (17.11.2022), kurioje verslo įmonės pristatė inovatyvias informacines technologijas ir išmaniuosius sprendimus ugdymui.

Ekspozicijų pristatymus NŠA inicijavo siekdama padėti mokykloms užtikrinti geresnę švietimo kokybę. Šiuo metu savo įrangą pristatė „Verslo ir neįgaliųjų vystymo grupė“ ir „Biznio mašinų kompanija“.

Ekspozicijoje buvo galimybė susipažinti su virtualios realybės sistema „ClassVR“. Tai novatoriška technologija, sukurta siekiant padidinti visų amžiaus grupių mokinių įsitraukimą pamokoje. Sistemą sudaro virtualios realybės akiniai su unikalia, mokiniams patogia sąsaja, integruotais mokomaisiais ištekliais ir paprastu valdymu mokytojams.Ekspozicijoje taip pat buvo pristatytos išmaniosios priemonės, skirtos specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams: nešiojami ir stacionarūs vaizdo didintuvai, speciali klaviatūra silpnaregiams ir rankų motorikos sutrikimus turintiems žmonėms, vaizdo didinimo ir ekrano skaitymo programos, skaitymo mašina, balsu skaitanti spausdintą tekstą, Brailio spausdintuvas ir taktilinis spausdintuvas-kaitintuvas, skirtas reljefiniams paveikslams, judesio sutrikimų turintiems žmonėms pritaikytos priemonės.

Vaizdo medžiaga

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos