Bendradarbiavimo pamoka, skirta Vasario 16-ajai

  • Paskelbė : Viktorija Jegorenko
  • Paskelbta: 2024-02-14
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų mokyklos anglų kalbos mokytoja metodininkė M. Vaitekunene ir muzikos mokytojas A. Petraškevič kartu su 5a klase prisijungė prie respublikinio projekto ,,Bendradarbiaujančios klasės“, skirto paminėti vasario 16-ą.

Vasario 14 d. įvyko 5a klasės, Tauragės ,,Šaltinio“ progimnazijos 5c klasės (mokytoja V. Petraitienė) ir Kauno VDU klasikinio ugdymo mokyklos penktokų (mokytoja A. Urbonienė) ,,Didžiausia bendradarbiavimo pamoka”, kuri buvo pavadinta ,,Lietuvai apie Lietuvą“ ir vyko ,,Zoom“ platformoje. Mokiniai nekantriai laukė pradžios, ir štai – laimingi penktokai ir jų mokytojai, vėliavėlės ir kiti Lietuvai svarbūs simboliai. Tai buvo integruota muzikos-lietuvių kalbos-anglų kalbos pamoka, kurią vedė 4 mokytojai iš skirtingų mokyklų. Pamoką pradėjome visi kartu draugiškai uždainuodami ,,Brangiausios spalvos“. Dirigavo mūsų mokyklos muzikos mokytojas Artur Petraškevič, mokiniai parodė puikias lietuvių kalbos žinias, o jų lietuvių kalbos mokytojos Inga ir Gaiva džiaugėsi išgirdusios, kaip dainuojame lietuviškai. Toliau mokiniai tobulino anglų ir lietuvių kalbos žinias ir kompetencijas viktorinose apie Lietuvą lietuviškai ir angliškai, panaudodami skaitmeninį turinį platformose ,,Quizizz“ ir ,,Blooket“, kurias jiems paruošė anglų kalbos mokytojos Marina ir Vilija. Atliekant refleksiją pamokos pabaigoje, panaudota platforma ,,Padlet“, kur penktokai įkėlė savo sukurtus eilėraščius apie Lietuvą.

Tai buvo ne tik mūsų dalykinių žinių patikrinimas, bet ir pažintis su kitų miestų moksleiviais, pasidalinome patirtimi, apsikeitėme idėjomis. Mokytojams tai buvo iššūkis parodyti iniciatyvą, pasisemti kūrybiškumo ir pasimokyti vieniems iš kitų.

Ką gi, iki kitos pamokos!

 

 

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos